Gezamenlijke opleiding tot anesthesiemedewerker.

Ben jij een denker en doener met passie voor werken op een operatiecentrum? Wil je een opleiding volgen, maar ook zo snel mogelijk aan de slag in meerdere ziekenhuizen in de regio? En na diplomering zicht hebben op een variatie aan vervolgopleidingen? Dan komen wij graag in contact met jou!

[INSCHRIJVING GESLOTEN]

Als anesthesiemedewerker ben jij de spil in het operatieve proces. Samen met de anesthesioloog voer je het anesthesiologisch beleid uit. Hierbij heb je, uiteraard binnen de gemaakte werkafspraken, veel zelfstandigheid bij het uitvoeren van je vak tijdens operaties, onderzoeken, transport en in acute situaties. Kortom: anesthesiemedewerker is een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging, in een dynamische werkomgeving en waarbij geen dag hetzelfde is!

 

Unieke kans

Het Martiniziekenhuis (MZH), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) bieden jou een unieke kans. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor drie jaar. In deze periode word je opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaar en doe je in deze drie samenwerkende ziekenhuizen werkervaring op in een dynamische omgeving met professionele collega’s.

 

Opleiding tot allround anesthesiemedewerker

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk:

 • Je maakt kennis met alle anesthesietechnieken.
 • Je wordt bekwaam gemaakt met het werken met verschillende hoogcomplexe apparatuur, zoals een beademingsmachine.
 • Je assisteert de anesthesioloog bij het in- en uitleiden van de anesthesietechniek.
 • Je bewaakt, anticipeert en intervenieert op de vitale functies van de patiënt tijdens de operatie.
 • Je bent de schakel tussen de patiënt en het operatieteam.

Bekijk ook het filmpje van het UMCG over de anesthesiemedewerker in de operatiekamer.

 

Tijdens deze duale opleiding ga je eerst voor een theorieblok naar het Wenckebach Instituut. De duur van dit theorieblok is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. In de daarop volgende leerperiodes wisselen theorie en praktijk elkaar af. Tijdens je praktijkleerperiode word je gekoppeld aan één of meerdere werkbegeleiders.

 

Direct aan de slag in het ziekenhuis

Je wordt aangesteld bij het MZH, het UMCG of het OZG. Tijdens je opleiding werk je in minimaal één van de andere deelnemende ziekenhuizen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met jouw voorkeuren.

 

Diploma met perspectief op een baan

Als je de opleiding succesvol doorloopt, krijgt je een landelijke erkend diploma van het CZO. Bovendien heb je perspectief op een baan als anesthesiemedewerker in het ziekenhuis waar je bent aangesteld voor je opleiding. Na je opleiding kun je dan meteen aan de slag!

 

Dit breng je mee

 • Jouw werk- en levenservaring.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en een doorzetter.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden.
 • Je kunt theorie snel omzetten in praktisch handelen.
 • Je hebt een mbo-4 diploma gericht op zorg met natuur- en scheikunde, of een havo- of vwo-diploma met natuur- en scheikunde, of een afgeronde hbo-studie (bv verpleegkunde).

 

Dit bieden wij

 • Een dienstverband op basis van een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
 • Perspectief op een arbeidsovereenkomst voor langere tijd na diplomering.
 • Volop doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende ziekenhuizen.
 • Inschaling conform cao-UMC of cao Ziekenhuizen.

 

Solliciteren

Solliciteren kon tot en met 1 september 2019. Een nieuwe sollicitatieronde start rond 1 december. Houd de website en onze socials in de gaten.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over de procedure? Mail dan je vraag en je contactgegevens naar anesthesiemedewerker@zorgvoorhetnoorden.nl.