Anesthesiemedewerker in opleiding start september 2022

Jouw rol in het team

Dit ga je doen
Als anesthesiemedewerker ben je een onmisbare schakel in de operatiekamer. Samen met de anesthesioloog vorm je het anesthesiologisch team en voer je het anesthesiologisch proces uit. Je bent medeverantwoordelijk voor de anesthesie, het bedienen van de beademingsmachine en diverse meet- en bewakingsapparatuur. Omdat je continu de toestand van de vitale lichaamsfuncties van de patiënt in de gaten houdt, is het belangrijk dat je kennis hebt van fysiologie. Je werkt met verschillende soorten medicijnen en weet dus veel van farmacologie. Daarnaast horen pijnbestrijding en reanimatie ook bij jouw taken.

Naast technische vaardigheden moet je natuurlijk ook goed met de patiënt om kunnen gaan. Je begeleidt de patiënt, geeft uitleg en stelt de patiënt gerust. De anesthesiemedewerker is iemand waar de anesthesioloog, het OK-team en de patiënt op moeten kunnen vertrouwen. Door de ontwikkelingen op technologisch, medisch en zorginhoudelijk gebied is het werk van een anesthesiemedewerker complexer geworden met meer verantwoordelijkheden. Dat vraagt een leergierige houding om beroepsinhoudelijke kennis, vaardigheden en technisch inzicht te kunnen blijven ontwikkelen en toepassen.

Leren en werken
Anesthesiemedewerker is een beroep dat je het beste leert door theorie en praktijk te koppelen. Daarom bieden deze samenwerkende ziekenhuizen binnen de provincie Groningen (het Ommelander Ziekenhuis Groningen, het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen) dit leer-werktraject aan. In deze beroepsroute wordt de tijdsduur losgelaten en ben jij klaar wanneer je alle EPA’s (Entrustable Professional Activities) hebt behaald. Gemiddeld zal dat na 2,5 jaar zijn. De praktijk leer je in het ziekenhuis en het theoretische deel volg je bij het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden. Hoe de beroepsroute er precies uit ziet, lees en zie je hier. Eén van de 3 Groningse ziekenhuizen wordt je thuisbasis. We houden daarbij rekening met je woonplaats en het ziekenhuis van je voorkeur. Wij betalen vanaf de eerste dag jouw opleiding en studiematerialen, én je ontvangt salaris.

De opleiding
Tijdens je opleiding tot anesthesiemedewerker staat zelfsturing centraal. Aan de hand van EPA’s komen alle verschillende beroepsactiviteiten van laag- tot hoogcomplex aan de orde en worden getoetst. Jij bent in de lead en verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je persoonlijke leer- en ontwikkelroute. Vanzelfsprekend krijg je daarbij ondersteuning en begeleiding. Je wordt optimaal gefaciliteerd om de opleiding succesvol te doorlopen.

Over het team

Direct aan de slag in het ziekenhuis. Je wordt aangesteld bij het MZH, het UMCG of het OZG. Tijdens je opleiding werk je in minimaal één van de andere deelnemende ziekenhuizen. Daarbij houden we zo veel mogelijk rekening met jouw voorkeuren.

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de vacature? Stuur een e-mail met je vraag naar één van onderstaande contactpersonen:

-Praktijkbegeleiders Ommelander Ziekenhuis: praktijkopleider-am@ozg.nl
-Praktijkbegeleiders Martini Ziekenhuis: pbanesthesie@mzh.nl
-Praktijkopleiders UMCG: amonderwijs@anest.umcg.nl

Gebruik bovenstaande e-mailadressen niet voor het insturen van een sollicitatie.

Wij vragen van jou

    Om de opleiding te halen en zelfstandig aan de slag te gaan als anesthesiemedewerker is het van belang dat je zelfstandig en proactief bent. Je weet je werk en studie te organiseren en durft te vragen, zodat jij de informatie en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Als anesthesiemedewerker ben je geïnteresseerd in anatomie en medische techniek. Je bent nauwkeurig, kunt anticiperen en bent besluitvaardig. Een situatie van een patiënt kan snel veranderen. Jij houdt je hoofd koel, weet wat er moet gebeuren, wat jouw rol is en communiceert helder en duidelijk om snel zaken te organiseren.

Je minimale vooropleiding:

  • Een havo diploma, bij voorkeur profiel N&T, of anders N&G
    • of een afgeronde MBO-4 diploma, bij voorkeur in de gezondheidszorg.
    • Wij roepen nadrukkelijk mensen met relevante werkervaring in de (gezondheids)zorg op om te solliciteren op deze vacature.

    Dit krijg je ervoor terug

      Als je de opleiding succesvol doorloopt, krijgt je een landelijke erkend diploma van het CZO. Bovendien heb je perspectief op een baan als anesthesiemedewerker in het ziekenhuis waar je bent aangesteld voor je opleiding. Na je opleiding kun je dan meteen aan de slag!

    • Een dienstverband op basis van een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
    • Perspectief op een arbeidsovereenkomst voor langere tijd na diplomering.
    • Volop doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende ziekenhuizen.
    • Inschaling conform CAO-UMC of CAO-Ziekenhuizen.

    Selectiedata
    In week 10 van 2022 vindt een selectie op basis van de sollicitaties plaats en hoor je of je wel of niet bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De selectiegesprekken zijn in week 13 van 2022. De selectieronde volgend op de selectiegesprekken is een assessment. Deze vinden (onder voorbehoud) plaats in de weken 15/16 van 2022.

    LET OP: solliciteren kan via de website van het UMCG, daar worden alle sollicitaties verzameld. De 3 ziekenhuizen selecteren gezamenlijk. Zie onderstaande link.

    https://werkenbijumcg.nl/-/vacatures/anesthesiemedewerker-in-opleiding-start-september-2022-/10419-02s0006vxp