Gezamenlijke opleiding tot anesthesiemedewerker

(start september 2020)

Ben jij een denker en doener met passie voor werken op een operatiecentrum? Wil je een opleiding volgen, maar ook zo snel mogelijk aan de slag in meerdere ziekenhuizen in de regio? En na diplomering zicht hebben op een variatie aan vervolgopleidingen? Dan komen wij graag in contact met jou!

Als anesthesiemedewerker ben jij de spil in het operatieve proces. Samen met de anesthesioloog voer je het anesthesiologisch beleid uit. Hierbij heb je, uiteraard binnen de gemaakte werkafspraken, veel zelfstandigheid bij het uitvoeren van je vak tijdens operaties, onderzoeken, transport en in acute situaties. Kortom: anesthesiemedewerker is een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging, in een dynamische werkomgeving en waarbij geen dag hetzelfde is!

Unieke kans

Het Martiniziekenhuis (MZH), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) bieden jou een unieke kans. Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor drie jaar. In deze periode word je opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaar en doe je in deze drie samenwerkende ziekenhuizen werkervaring op in een dynamische omgeving met professionele collega’s.

Opleiding tot allround anesthesiemedewerker

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk:

 • Je maakt kennis met alle anesthesietechnieken.
 • Je wordt bekwaam gemaakt met het werken met verschillende hoogcomplexe apparatuur, zoals een beademingsmachine.
 • Je assisteert de anesthesioloog bij het in- en uitleiden van de anesthesietechniek.
 • Je bewaakt, anticipeert en intervenieert op de vitale functies van de patiënt tijdens de operatie.
 • Je bent de schakel tussen de patiënt en het operatieteam.

Bekijk ook het filmpje van het UMCG over de anesthesiemedewerker in de operatiekamer.

 

Tijdens deze duale opleiding ga je eerst voor een theorieblok naar het Wenckebach Instituut. De duur van dit theorieblok is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. In de daarop volgende leerperiodes wisselen theorie en praktijk elkaar af. Tijdens je praktijkleerperiode word je gekoppeld aan één of meerdere werkbegeleiders.

Direct aan de slag in het ziekenhuis

Je wordt aangesteld bij het MZH, het UMCG of het OZG. Tijdens je opleiding werk je in minimaal één van de andere deelnemende ziekenhuizen. Daarbij houden we natuurlijk rekening met jouw voorkeuren.

Diploma met perspectief op een baan

Als je de opleiding succesvol doorloopt, krijgt je een landelijke erkend diploma van het CZO. Bovendien heb je perspectief op een baan als anesthesiemedewerker in het ziekenhuis waar je bent aangesteld voor je opleiding. Na je opleiding kun je dan meteen aan de slag!

Dit breng je mee

 • Jouw werk- en levenservaring.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en een doorzetter.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden.
 • Je kunt theorie snel omzetten in praktisch handelen.
 • Je hebt een mbo-4 diploma gericht op zorg met natuur- en scheikunde, of een havo- of vwo-diploma met natuur- en scheikunde, of een afgeronde hbo-studie (bv. verpleegkunde).

Dit bieden wij

 • Een dienstverband op basis van een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
 • Perspectief op een arbeidsovereenkomst voor langere tijd na diplomering.
 • Volop doorgroeimogelijkheden binnen de verschillende ziekenhuizen.
 • Inschaling conform cao-UMC of cao Ziekenhuizen.

Solliciteren

Ben je enthousiast en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Je bent van harte welkom! Om praktische redenen gebruiken we de sollicitatiemodule van het UMCG. Daarachter zit een gezamenlijke selectiecommissie van OZG, UMCG en Martini ziekenhuis.
Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier, tot en met 1 maart 2020. Vanuit de selectiecommissie het verzoek om geen pasfoto op te nemen in de CV en/of motivatiebrief. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je per mail een bevestiging met nadere informatie. In week 12 (16-20 maart) zal bekend worden welke kandidaten uitgenodigd zijn voor het sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier

 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over de procedure? Klik hier voor de lijst met Frequently Asked Questions. Staat het antwoord er niet tussen? Mail dan je vraag en contactgegevens naar anesthesiemedewerker@zorgvoorhetnoorden.nl of neem contact op met:

 • Praktijkopleiders Martini Ziekenhuis, te bereiken via tel. 050-5247519
 • Mijke Darwinkel, tel. 050-3617194 en Wyko Elsinga, tel. 050-3617922, praktijkopleiders anesthesiemedewerkers UMCG, amonderwijs@anest.umcg.nl (e-mailadressen niet gebruiken voor sollicitaties).

Op 29 januari 2020 zal er om 19.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden worden voor geïnteresseerden in het vak en voor potentiële sollicitanten. Dit zal plaats vinden in lokaal 16 van het Onderwijscentrum van het UMCG. Graag opgave vooraf hiervoor op amonderwijs@anest.umcg.nl.