Even voorstellen: Krisla, lid Regionaal Council

Krisla Schippers is verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Daarnaast is ze kwaliteitsverpleegkundige, voorzitter van de Verpleegkundige Staf en lid van ons Regionaal Zorgprofessionals council.

Als regionaal team sta je sterk

Bij de Verpleegkundige Staf kwam de vraag binnen wie er wilde deelnemen aan het Regionaal Zorgcouncil. Na een kennismakingsgesprek met Nelleke Kombrink,  was ik eigenlijk direct enthousiast. Wat is Zorg voor het Noorden een goed initiatief! We weten dat de (acute) zorg gaat veranderen en er iets moet gebeuren om over een aantal jaar nog voldoende zorgprofessionals te hebben. Als regionaal team sta je sterker, kunnen we stappen zetten en ook echt dingen bereiken.

Leiderschap, zeggenschap en ontwikkeling

Omdat ik en voorzitter van de Verpleegkundige Staf en SEH-verpleegkundige ben, zag ik een mooie samenhang. Mijn ervaringen als acute zorg verpleegkundige en kennis over een zorgorganisatie zoals het WZA neem ik mee naar het Council. Daarnaast is het mooi om als verpleegkundige leiderschap en zeggenschap te hebben en te krijgen. Voor de ontwikkeling van Zorg voor het Noorden, maar ook voor mijzelf.

Een mooie groep

De afgelopen bijeenkomsten waren waardevol en erg gemoedelijk. Er is een mooie afspiegeling van zorgprofessionals uit de regio. We kunnen integraal en vanuit verschillende expertises een mening vormen over de onderwerpen. De professionaliteit en de gedrevenheid maakt het een leuke groep om mee samen te werken. Tevens is het leuk om meer te weten te komen over de reilen en zeilen in andere organisaties.

Onderwerpen om nog te bespreken

Het is lastig om één onderwerp te noemen die ik nog graag zou willen bespreken met het council. Hoe we ervoor zorgen dat het werken in de (acute) zorg aantrekkelijk blijft, vind ik belangrijk. Hoe houden we ons vak aantrekkelijk, hoe veranderen we het huidige imago en hoe zorgen we er samen voor dat we de werkdruk aan kunnen?

Het regionaal opleiden is al een mooie stap, regionaal nascholen en trainen zou misschien een mooie vervolgstap zijn. Het is in ieder geval goed als we elkaar binnen de regio blijven ontmoeten!