Even voorstellen: Joanne Bouma, lid regionaal council

Joanne Bouma is Adviseur Leren en Ontwikkelen bij de Nij Smellinghe Academie en Secretaris binnen de Verpleegkundige Adviesraad. Daarnaast is ze lid van ons Regionaal Zorgprofessionals Council en deelt ze haar ervaringen.

Inspirerende bijeenkomsten

Toen we uitgenodigd werden om deel te nemen aan het council, leek het mij erg leuk. Ik ben verpleegkundige, maar sta niet meer aan het bed. Hierdoor werk ik regelmatig en kwam het praktisch ook nog eens goed uit dat ik deel nam aan het council.

Het council bestaat inmiddels een jaar. Ik vind de bijeenkomsten heel inspirerend en ik heb echt het gevoel dat we als zorgprofessionals serieus worden genomen. We hebben echt een bijdrage aan goed beleid voor onze mede-zorgprofessionals.

Een loopbaanroutekaart

Tijdens de afgelopen bijeenkomst hebben we het gehad over een loopbaanroutekaart en hoe deze eruit zou kunnen zien. Er zijn mensen die hun werk niet meer leuk vinden, maar niet weten wat er nog meer mogelijk is. Hoe leuk is het om juist in de richting waarvoor je gekozen hebt, iets anders te kunnen waar je weer blij van wordt. Het is belangrijk om mensen binnen te zorg te houden, dus laten we dat zo makkelijk mogelijk maken.

Verbinding met de eigen organisatie

Verder ging het over hoe we het Council verbinden met onze eigen organisaties, dat blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Zo gaven we het advies om vanuit Zorg voor het Noorden duidelijk te communiceren wat de adviezen van het council hebben opgeleverd. En wat de samenwerking binnen Zorg voor het Noorden daadwerkelijk oplevert.

Een onderwerp voor de volgende bijeenkomst

Een onderwerp dat ik nog zou willen bespreken binnen het Council is hoe we ervoor zorgen dat mensen in meerdere huizen aan de slag kunnen. Zo zijn we natuurlijk bezig met een flexpool. Maar hoe zorgen we er nou voor dat we hier flexibelere in worden? Ik weet dat een aantal mensen dit leuk zouden vinden.

Lees meer over ons Regionaal Zorgprofessionals Council.