Werkconferentie Zorg voor het Noorden: arbeidsmarktvraagstukken in de ziekenhuiszorg

05 april 2019 08.30-15.15 uur Martiniziekenhuis

De zorg verandert, de arbeidsmarkt ook. Daarom hebben negen ziekenhuizen en drie ambulancediensten in Noord-Nederland hun krachten gebundeld in Zorg voor het Noorden, met als doel het werven en opleiden van personeel in kritische functies gezamenlijk op te pakken. In dit kader is er vrijdag 5 april een werkconferentie in het Martini Ziekenhuis Groningen. Met een ochtendprogramma voor bestuurders, directeuren/managers P&O en managers specialistische functies. Tijdens de lunch sluiten hoofden van zorgafdelingen, opleidingscoördinatoren, werkbegeleiders en praktijkopleiders aan.

Intentieverklaring

In het ochtendprogramma ondertekenen de bestuurders van de negen ziekenhuizen en drie ambulancediensten een intentieverklaring om de ambitie van Zorg voor het Noorden kracht bij te zetten. Verder is er een paneldiscussie en worden zeven thema’s verkend op ideeën en suggesties voor de toekomst.

Middagprogramma

Het middagprogramma bestaat uit de lezing Betekenisvol leren, lessen uit de positieve psychologie en twee workshoprondes. In kleinere groepen gaan praktijkopleiders, hoofden van afdelingen, werkbegeleiders en opleidingscoördinatoren aan de slag met de volgende thema’s en vragen:

  • Hoe creëer je meer en betere stageplaatsen op verpleegafdelingen?
  • Design Thinking als manier om mbo’ers praktijkonderzoek te laten doen
  • Ketenstage als verbindende opleidingsvariant praktijkleren
  • Familie, mij een zorg

Het middagprogramma wordt georganiseerd door de Martini Academie. Heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Aanmelden kan alsnog via martiniacademie@mzh.nl  Geef daarbij aan welke twee workshops jouw voorkeur hebben. Deelname is kosteloos.