Verpleegkundigen voor het leertraject IC Kinderverpleegkundige

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) is een onderdeel van het UMCG en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen. Het BKZ telt 150 klinische bedden, verdeelt over vier kinderafdelingen, een polikliniek, een functiecentrum, een IC Kinderen en een IC Neonatologie. De patiënten komen acuut of via een geplande (dag)opname binnen voor vrijwel alle specialismen, zoals algemene kindergeneeskunde, cardiothoracale chirurgie, transplantatiegeneeskunde, neurologie en neurochirurgie, traumatologie, kinderchirurgie en orthopedie.

Bij ons op de afdeling IC kinderen (ICK) is geen dag is hetzelfde! De ICK is een dynamische afdeling waar je nooit uitgeleerd raakt. Dit komt zowel door de grote diversiteit in leeftijd als in ziektebeelden. Naast bovengenoemde diversiteit aan patiënten die op onze afdeling verblijven, verplegen we ook kinderen bij wie de functie van het hart en/of de longen wordt overgenomen door een hart-long machine. Verder fungeren de IC kinderverpleegkundigen en IC artsen als crashteam van het Beatrix Kinderziekenhuis, d.w.z. we verzorgen de reanimaties in het hele kinderziekenhuis.
Kortom, als je uitdaging en een veelzijdige functie zoekt, ben je bij ons op je plek!

Ons team bestaat uit: IC kinderverpleegkundigen (i.o.), kinderintensivisten, arts-assistenten, assists, pedagogisch medewerkers en medewerkers medische administratie. Het team werkt ook intensief samen met maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, geestelijk verzorgers en alle ondersteunende diensten binnen het UMCG.

De afdeling ICK biedt verpleegkundigen met ziekenhuiservaring de mogelijkheid de opleiding tot IC-kinderverpleegkundige te volgen. Hiervoor is een leertraject opgezet.
Het ICK leertraject start in het BKZ op diverse kinderafdelingen waar je eerst de opleiding tot kinderverpleegkundige volgt. Tijdens deze opleiding werk je op leerwerkunits waar je begeleiding krijgt van kinderverpleegkundigen. De laatste leerperiode of vlak na het behalen van de opleiding stroom je door naar de afdeling ICK. De verwachting is dat je binnen een half jaar start met de opleiding tot IC kinderverpleegkundige. Tijdens het gehele leertraject is er een opbouw in complexiteit van de beroepssituaties.

Beide opleidingen starten meerder malen per jaar en bestaan beiden uit een theoretisch en een praktisch deel. Het totale leer/werktraject duurt ongeveer 3 jaar. Hierna heb je zowel een diploma kinderverpleegkundige als IC kinderverpleegkundige.

Functiebeschrijving

Tijdens het gehele traject ben je werkzaam als leerling (IC) kinderverpleegkundige en werk je onder begeleiding van een kinder(IC)verpleegkundige. We bieden je een traject waarin jij je volop kunt ontwikkelen binnen het brede vakgebied.
Op de leerwerkunit van de ICK liggen stabiele IC patiënten waarbij de vitale functies niet ernstig zijn verstoord maar de patiënten wel bewaking nodig hebben. De kinderverpleegkundige voert de specialistische zorg uit bij kinderen in een laagcomplexe IC setting. De begeleiding van de ouders en langdurige chronische zorg maakt tevens een belangrijk onderdeel uit van de functie.
Na 3-6 maanden stroom je door naar beademingspatiënten en volg je de opleiding tot IC Kinderverpleegkundige (18 maanden). De kinderen hebben een dreigende stoornis van vitale functies die door apparatuur ondersteund of overgenomen wordt. Dagelijks heb je te maken met een enorme veelzijdigheid in leeftijd, ziektebeelden en (technische)handelingen. Deze complexiteit vergt flexibiliteit en een groot analytisch en probleemoplossend denkvermogen. Goed klinisch redeneren is onmisbaar.

Wat vragen wij

 • Je hebt praktijkervaring als gediplomeerd verpleegkundige in een ziekenhuis.
 • Je bent als verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register.
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt praktijkervaring als gediplomeerd verpleegkundige in een ziekenhuis.
 • Je bent bereid de opleidingen kinderverpleegkunde en IC kinderverpleegkunde te volgen.
 • Je hebt feeling met het ernstig zieke kind en zijn of haar ouders en de dynamiek die het werken op een IC met zich meebrengt.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team functioneren.
 • Je beschikt over een analytisch en probleemoplossend denkvermogen.
 • Je kunt goed organiseren en prioriteiten stellen.
 • Je hebt inlevingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een warm team dat stagiairs en nieuwe medewerkers enthousiast verwelkomt. Humor en samenwerking staan hoog op de prioriteitenlijst!
Je ontvangt een arbeidsovereenkomst (32 uur per week) )voor de duur van de opleidingen onder voorwaarde dat je deze met goed gevolg afrondt. Opleidingskosten, boeken, reis- en verblijfskosten t.b.v. de opleiding worden door de werkgever vergoed. Je hebt uitzicht op een vaste arbeidsplaats na het volledige leertraject.
Afhankelijk van je ervaring word je in schaal 7 (maximaal € 3.280,- bruto per maand) of schaal 8a (maximaal € 3.505,- bruto per maand) aangesteld. Na diplomering van de opleiding tot IC kinderverpleegkundige word je ingeschaald in schaal 9a, maximaal € 3.922,- bruto per maand. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Informatie
Voldoe je aan de functie-eisen en wil je graag eens bij ons kijken of meelopen voordat je solliciteert? We maken graag kennis met je! Je kunt ook vast kennismaken met een aantal toekomstige collega’s via een filmpje en interviews. Zij stellen zich voor en leggen uit waarom zij voor deze Kinder IC gekozen hebben (klik hier!)

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

 • één van de regieverpleegkundigen van de Kinder IC, via telefoonnummer: (050) 361 6161, vragen naar pieper 55081
 • de opleidingscoördinator Rinske van der Heide, telefoonnummer: (050) 361 4366

Of stuur een e-mail naar kindericverpleging@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd?
Solliciteer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht.
De ontvangstbevestiging die je binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvangst is daarom ook niet relevant voor deze vacature.

Sollicteren