Universitair Medisch Centrum Groningen

Wij zijn het Universitair Medisch Centrum Groningen. Eén van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland.

Hier bouwen ruim 12.500 medewerkers vanuit verschillende opleidingen, achtergronden en landen elke dag aan de toekomst van gezondheid. Zo leveren we de best denkbare zorg, leiden we zorgprofessionals zoals verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten op voor ons eigen ziekenhuis, voor de regio of de rest van Nederland en verleggen we de grenzen van wetenschappelijk onderzoek. Hierbij is onze drijfveer ‘van mens tot mens in alles wat we doen’: zorgzaam voor onze patiënten, hun omgeving en voor onze eigen medewerkers.

Lees meer over onze visie en missie: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Healthy at work

Healthy at work is ons programma voor en door medewerkers met als doel: een prettige werkomgeving waarin iedereen optimaal kan presteren en tegelijkertijd met hoofd, hart en lijf fit blijft. Met specifieke aandacht voor vitaliteit, leefstijl, levensfase, persoonlijke ontwikkeling, loopbaanmogelijkheden, trainingen, bij- en nascholingen en workshops op maat. Want we willen een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven voor onze medewerkers waar deskundig en met plezier wordt gewerkt. Zo realiseren we samen de ambitie van het UMCG; bouwen aan de toekomst van gezondheid. Kortom, hier werken we veilig, betrokken, betrouwbaar en respectvol met elkaar samen.

Specialistische en complexe zorg

Wij richten ons op specialistische en complexe zorg (met ingewikkelde diagnostiek en/of behandeling van patiënten met zeldzame of meerdere aandoeningen), onderwijs & opleiding en onderzoek. We behandelen patiënten die voor deze zorg elders niet terecht kunnen. Wij doen dit op regionaal, nationaal en internationaal niveau. We zijn hét transplantatieziekenhuis in Nederland, daarin bundelen we onze expertise. Dat doen we bijvoorbeeld ook in ons Universitair Cancer Center en het Sportmedisch Centrum.

Healthy Ageing

Healthy Ageing is ons speerpunt: hoe kunnen mensen gezond en actief ouder worden? We doen vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek om antwoord te krijgen op deze vraag. We richten ons niet alleen op behandeling en genezing, maar kijken ook naar preventie, bijvoorbeeld van chronische ziekten. Dit doen we samen met kennis- en zorginstellingen en bedrijven in de regio en daarbuiten.

Bekijk ook ons vacatureoverzicht.

 

-

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief.

De samenwerking in Zorg voor het Noorden is volop in ontwikkeling. We werken voortdurend aan nieuwe initiatieven en gezamenlijke opleidingen. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte.