Opleidingsplaats Transmuraal kinderverpleegkundige

Wil jij een van de eerste transmurale kinderverpleegkundigen van Nederland worden en voel jij je geroepen om de bruggenbouwer te worden tussen zorg voor zieke kinderen in eigen omgeving en in het ziekenhuis? Deze opleidingsplaats is een unieke kans voor jouw als afgestudeerde verpleegkundige!

 

Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en KinderThuisZorg-Nederland gaan samen verder werken aan de verbetering van ketenzorg voor zieke kinderen in Noord-Nederland. Vanaf september 2020 bieden wij een opleidingsplaats aan tot transmuraal kinderverpleegkundige. Je wordt opgeleid binnen twee werkvelden waarbij zich zieke kinderen bevinden en jouw unieke ontwikkeling tot transmuraal kinderverpleegkundige op de voorgrond staat. Gedurende de opleiding vindt de praktijkleerroute plaats in zowel de intramurale als extramurale setting; in het Beatrix Kinderziekenhuis en in één van de kinderwijkteams van KinderThuisZorg rondom Groningen. Voorafgaand aan de opleiding vindt er een voorwerkperiode van acht maanden plaats, waarbij jij jouw nieuwe werkomgevingen kunt gaan verkennen. Het theoretische deel van de opleiding wordt gevolgd aan het Wenckebach Instituut in Groningen en start in mei 2021.

 

Maak kennis met het Beatrix Kinderziekenhuis en KinderThuisZorg-Nederland:

Het Beatrix Kinderziekenhuis biedt hoog complexe, tertiaire kinderverpleegkundige zorg, binnen het ziekenhuis, aan kinderen in heel Nederland. Met elkaar voelen we ons er verantwoordelijk voor om al deze kinderen te verzekeren van excellente kwaliteit van zorg. Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als kinderverpleegkundige verantwoordelijk bent voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en zijn gezinssysteem centraal staan in de zorg. Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Dit vergt flexibiliteit en een groot analytisch- en probleemoplossend denkvermogen. Je bent in staat in een multidisciplinair team te werken en bereid te werken volgens rooster in alle diensten.

 

KinderThuisZorg biedt kinderverpleegkundige zorg, buiten het ziekenhuis, aan kinderen in heel Nederland. Met elkaar voelen we ons er verantwoordelijk voor om al deze kinderen te verzekeren van de allerbeste kwaliteit van zorg. Dat begint met dat zij zorg krijgen op precies die plek waar ze zich op hun gemak voelen en waar ze zo goed mogelijk kind kunnen zijn.
Als (kinder)verpleegkundige bij KinderThuisZorg krijg je te maken met meerdere aandachtsgebieden. Het is allang mogelijk om zorg te bieden die vroeger alleen in het ziekenhuis kon worden gegeven.


Wat we vragen van jou….

 Ben jij…
.. een afgestudeerde verpleegkundige (MBO/HBO)? Een kartrekker, een pionier? Heb jij de durf om dit unieke traject aan te gaan en als een bruggenbouwer tussen intra- en extramurale zorg aan de slag te gaan in Groningen en omstreken? Daarbij minimaal 32 uur per week flexibel inzetbaar?

 Heb jij…
… minimaal een jaar werkervaring als verpleegkundige? Een proactieve houding? Affiniteit met kinderen, het ontwikkelen van nieuwe netwerken en verbeteren van ketenzorg? Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken met een flexibele instelling, durf en lef? Professionele vaardigheden en ben je in staat om kritisch naar jezelf te kijken door middel van zelfreflectie? De beschikking over een rijbewijs en (eigen) auto?

 Kun jij…
… kindgericht werken en de transitie maken tussen meerdere werkvelden? Samen met gezinnen werken naar zelfredzaamheid? Zelfstandig werken? Meedenken in de ontwikkelingen binnen de transmurale kindzorg?

Herken jij jezelf in de punten?
Dan ben jij de verpleegkundige die wij zoeken en nodigen wij je uit om te solliciteren naar deze leuke en uitdagende opleidingsplaats!


Arbeidsovereenkomst: Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de opleiding. Na afronding van de opleiding tot kinderverpleegkundige is er uitzicht op een (transmuraal) vast dienstverband. Er is 1 opleidingsplek beschikbaar en je komt in dienst bij KinderThuisZorg-Nederland
Ingangsdatum: Zo spoedig mogelijk, uiterste startdatum is 1 januari.
Arbeidstijd: minimaal 32 uur per week
Salaris: Conform cao VVT
Inlichtingen:

Lisa van Marle of Elles Vreuls, KinderThuisZorg-Nederland , tel: 088 0200 700

Wij zien jouw cv en motivatie graag voor 16 november 2020 tegemoet via: organisatie@kinderthuiszorg.nl.

De gesprekken zullen plaats vinden in het Beatrix Kinderziekenhuis – UCMG Groningen op donderdag 19 november en onder voorbehoud op maandag 23 november van 09.00 – 13.00 uur.