Ziekenhuis Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe is een top-perifeer ziekenhuis in Drachten. Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’, leveren wij hoogwaardige basiszorg met enkele landelijke speerpunten.

Wij vervullen een regiefunctie in de zorg en werken nauw samen met instellingen in de regio, waardoor ons ziekenhuis in staat is een totaaloplossing te bieden voor de patiënt. Niet door alles zelf te doen, maar door regisseur te zijn in het proces en waar mogelijk zelf de verzorging te regelen. Wij handelen bewust vanuit de waarden persoonlijk, verantwoordelijk en toekomstgericht. Dat uit zich in een drive om elke dag beter te willen worden in ons werk. Met 224 bedden zijn we groot genoeg om alle zorg te kunnen bieden en klein genoeg om elkaar nog te kunnen en willen kennen. Patiënten én medewerkers. Samenwerking spreekt bij ons voor zich: niet alleen met collega’s, maar ook met partners in de zorg. Samen werken we aan duurzame zorg.

Dagelijks zetten circa 1.630 collega’s zich in met persoonlijke aandacht voor kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid. In 2019 werd ziekenhuis Nij Smellinghe genomineerd als Beste Werkgever van Nederland. Daar zijn we ontzettend trots op. Naast uitstekende zorg voor onze patiënten, hebben we ook volop aandacht voor jou als medewerker.

 

Hoe we dat doen?

Wij leveren wij iedere dag de best mogelijke zorg aan onze patiënten. Daarbij kunnen we niet zonder onze specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel. Daarom is aandacht voor onze medewerkers net zo belangrijk als aandacht voor de patiënt.

We zetten in op duurzame inzetbaarheid van al onze medewerkers. Daarbij staan de volgende vijf aandachtspunten centraal.

 • Vakmanschap
  Jij krijgt alle ruimte, kansen en waardering om je verder te ontwikkelen via een opleiding of cursus.
 • Balans
  Samen zoeken we naar de juiste balans tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning en tussen wat jou energie geeft en wat energie vraagt.
 • Werkgeluk
  Met je team bepaal je waar jij goed in bent en waar je plezier uit haalt, zodat je iedere dag met een voldaan gevoel naar huis gaat.
 • Gezondheid
  Jouw gezondheid staat voorop. We bieden je alle hulp om goed om te gaan met de emotionele, fysieke en sociale uitdagingen in je werk.
 • Toekomst
  Durf te dromen en te wensen! Samen brengen we jouw ambities in kaart en ontdek je hoe jij deze droom waar kunt maken.

Bekijk ook ons vacatureoverzicht.

-
0