Leerunit

Leren op de OK, hoe gaat dat?

Als je op de OK werkt, sta je meestal als enige student met twee gediplomeerde collega’s ingepland.
Er is op die manier ruimte voor jou om te kiezen aan welke leerdoelen je wilt werken en je begeleiders hebben alle aandacht voor jou als student.
Er is een methode die al het bovenstaande biedt maar nog leuker, effectiever en efficiënter kan zijn. Namelijk door samen met je medestudenten onder begeleiding te werken op een leer unit.

De leer unit

Een leer unit wordt in de dagsituatie op een operatiecentrum ingezet om jou als student te ondersteunen in je zelfsturend leerproces.
Je werkt met 1 of 2 andere studenten en een unit begeleider op een OK en je gaat samen met je medestudent(en) de zorg op de OK zelfstandig uitvoeren.
Jullie bereiden je samen goed voor door leerdoelen op te stellen en rollen te verdelen. Je stelt de vragen die je hebt aan je unit begeleider voor de dag begint in een korte briefing.
Jullie leerproces staat binnen het OA team dus voorop en dat is vanwege die goede voorbereiding ook mogelijk.
Je unit begeleider zorgt gedurende de dag voor de supervisie en ondersteunt jullie waar nodig. Op deze manier blijft de voortgang van programma en de kwaliteit van zorg gewaarborgd.
Aan het einde van de werkdag wordt er een debriefing gehouden waarbij je feedback krijgt op je leerdoelen van je medestudenten en je unit begeleider. Je geeft natuurlijk ook feedback.
Samen ronden jullie de dag  af en je krijgt inzicht in de vervolgstappen die je moet nemen ten aanzien van je leerproces.