Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) zoeken gezamenlijk voor beide afdelingen Intensive Care enthousiaste verpleegkundigen voor de opleiding tot Intensive Care (IC)-verpleegkundige.
Opleiding start maart en mei 2020
Op dit moment is de inschrijving gesloten. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingsplaatsen tot (IC)-verleegkundige.
Als IC-verpleegkundige draag je zorg voor het volledige verpleegkundig proces bij onze patiënten met meervoudig gecompliceerde ziektebeelden en/of levensbedreigende complicaties. Je geeft invulling aan de uitvoering van zorg volgens het medisch en verpleegkundig beleid en je verricht instrumenteel technische handelingen. Je draagt zorg voor een goed zorgklimaat door een respectvolle bejegening en aandacht voor de individuele wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten. Je werkt in een multidisciplinair team en werkt volgens rooster in alle diensten.
Door je professionele inbreng, flexibiliteit en creativiteit ben je in staat om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van zorg en de uitdagingen waar onze afdelingen voor staan.
De afdeling
UMCG: de Intensive Care Volwassenen (ICV) is een zelfstandige afdeling waar patiënten die intensieve zorg en behandeling nodig hebben worden opgenomen. De ICV beschikt over ongeveer 35 niveau 3 IC bedden, verdeeld over drie locaties. De ICV beschikt tevens over een Mobiele Intensive Care Unit (MICU) en IC-verpleegkundigen vervullen in het ziekenhuis een consultatieve rol. De IC-verpleegkundigen in het UMCG reageren ook op de reanimatie oproepen.
OZG: de Intensive Care van het OZG beschikt over 10 operationele bedden; IC, CCU, CTB. De afdeling is ingericht met eenpersoonskamers die volgens de nieuwste inzichten zijn ontworpen.
De IC-verpleegkundigen in het OZG vervullen ook de Spoed Interventie Team- en reanimatie oproepen.
De opleiding, algemeen
De ICV van het UMCG én de IC van het OZG bieden verpleegkundigen de mogelijkheid de opleiding tot IC-verpleegkundige te volgen. Op de ICV van het UMCG start regulier driemaal per jaar (maart, mei en september) een groep cursisten. Op de IC van het OZG start deze 2 maal per jaar (maart en september). De totale opleidingsduur is 18 maanden. Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het UMCG Wenckebach Instituut. Het praktijk gedeelte vindt plaats op de ICV van het UMCG en/of de IC van het OZG.
De UMCG-variant
Eén maand voorafgaand aan de start van de opleiding kom je in dienst en begin je direct met een gezamenlijk introductieprogramma. Het vervolg is een voorwerk- en inwerkprogramma. Tijdens de IC-opleiding word je intensief begeleid en draag je geleidelijk meer verantwoordelijkheid voor de aan je zorg toevertrouwde patiënten. Gedurende het praktische deel van de opleiding ben je werkzaam op twee van de drie ICV-locaties van het UMCG. Na de opleiding, je bent dan in het bezit van het IC-diploma, loop je een kennis en vaardigheden verbredende stage van 6 maanden.
De OZG-variant
Eén maand voorafgaand aan de start van de opleiding kom je in dienst en begin je direct met een gezamenlijk introductieprogramma. Het vervolg is een voorwerk- en inwerkprogramma. Tijdens de IC-opleiding word je intensief begeleid en draag je geleidelijk meer verantwoordelijkheid voor de aan je zorg toevertrouwde patiënten. Het eerste gedeelte van de IC-opleiding (Vakinhoudelijk Handelen 1) volg je op de IC van het OZG, het tweede deel (Vakinhoudelijk Handelen 2) op de ICV van het UMCG of IC OZG (in overleg).
Dit breng je mee
Je bent een BIG geregistreerde verpleegkundige met relevante praktijkervaring in een Algemeen Ziekenhuis. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent flexibel, kunt goed plannen & organiseren en kunt goed functioneren in een team.
Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.
Dit bieden wij
Je salaris is tijdens de opleiding conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC) of CAO ziekenhuizen.
Na het succesvol afronden van de opleiding word je in het UMCG aangesteld als IC-verpleegkundige. In het OZG is een aanstelling afhankelijk van de beschikbare formatie. Een overstap naar het UMCG is eventueel mogelijk.
Je uiteindelijke salaris is conform de CAO-UMC of de CAO-Ziekenhuizen (afhankelijk van het ziekenhuis waar je wordt aangesteld).
Heb je al een vaste aanstelling binnen het OZG of UMCG dan blijft deze in stand.
Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
dhr. drs. L.D. Maatman, hoofdverpleegkundige Intensive Care Volwassenen 4 UMCG, (050) 361 2151,
mw. A. Griep, verpleegkundige Intensive Care en praktijkbegeleider OZG, (088) 566 2870 of
mw. F. Doornbos, teamleider Intensive Care OZG, (088) 566 2525.
Solliciteren
Op dit moment is de inschrijving gesloten. Houd de website in de gaten voor nieuwe opleidingsplaatsen tot (IC)-verleegkundige.