Wat is een leerunit?

Als je op de OK werkt als operatieassistent of medewerker operatieve zorg, sta je meestal als enige student met twee gediplomeerde collega’s ingepland.
Op die manier is er ruimte voor jou om te kiezen aan welke leerdoelen je wilt werken. Je begeleiders hebben alle aandacht voor jou als student.
Een methode die al het bovenstaande biedt maar nog leuker, effectiever en efficiënter kan zijn. Namelijk door samen met je medestudenten onder begeleiding te werken op een leerunit.

De leerunit

Een leerunit wordt in de dagsituatie op een operatiecentrum ingezet om jou als student te ondersteunen in je zelfsturend leerproces.
Je werkt met 1 of 2 andere studenten en een unitbegeleider op een OK. Samen met je medestudent(en) ga je de zorg op de OK zelfstandig uitvoeren.
Jullie bereiden je samen goed voor door leerdoelen op te stellen en rollen te verdelen. De dag begint met een korte briefing. Hier stel je de vragen die je hebt aan je unitbegeleider.
Jullie leerproces staat binnen het team voorop en dat is vanwege deze goede voorbereiding ook mogelijk.
Je unitbegeleider zorgt gedurende de dag voor de supervisie en ondersteunt jullie waar nodig. Op deze manier blijft de voortgang van het programma en de kwaliteit van zorg gewaarborgd.
Aan het einde van de werkdag wordt er een debriefing gehouden. Hierbij krijg  je feedback op je leerdoelen van je medestudenten en je unitbegeleider. Je geeft natuurlijk ook feedback.
Samen ronden jullie de dag af. Op deze manier krijg je inzicht in de vervolgstappen die je moet nemen ten aanzien van je leerproces.