Esther is operatieassistent in het UMCG

Mijn naam is Esther Kaandorp en ik ben 38 jaar oud. Ik werk als operatieassistent op sector 3 (met verschillende specialismen zoals gynaecologie, urologie, abdominale en oncologische chirurgie, orthopedie, trauma-, kinder- en vaatchirurgie) van de Operatieve Zorg Organisatie van het UMCG. Over een aantal maanden ben ik al twintig jaar in dienst van het UMCG. Ik ben hier ook begonnen met de opleiding tot operatie assistent en nooit meer weggegaan.

Laatst had ik nachtdienst en toen stond ik ineens voor een operatie die ik bijna nooit doe. Ik vind het geweldig dat ik op zo’n moment toch kan terugvallen op een goede basis en het samen met mijn collega tot een goed einde kan brengen. Het feit dat geen dag en operatie het zelfde is, maakt dat mijn werk altijd uitdagend blijft. Het UMCG heeft een breed aanbod aan ‘complexe’ patiënten en ingewikkelde operaties. Als operatieassistent ben je een belangrijk onderdeel in de zorg, elke dag zorg je met het hele team voor de patiënt.

Ik vind het fijn dat ik me binnen mijn vak kan blijven ontwikkelen. Zo heb ik als werkbegeleider extra taken gedaan en ben ik lid geweest van de DIM commissie, dat is een veiligheidscommissie die incident meldingen van personeel onderzoekt en afhandelt. Verder werk ik nu een paar jaar als regie voerende op mijn afdeling. Voor elk uitstapje naast mijn dagelijkse werk heb ik cursussen en trainingen kunnen volgen. Het feit dat er binnen mijn opleiding en dagelijks werk zoveel mogelijk is maakt dat mijn werk na al die jaren nog steeds ontzettend leuk is!