Even voorstellen: Helena Groen, lid regionaal council

Mijn naam is Helena Groen, ik ben gespecialiseerd verpleegkundige op de hartbewaking van Treant. Toen ik werd gevraagd voor het council besloot ik direct om mij aan te melden: ik vind het leuk om mijn netwerk te verbreden en te kijken hoe het in andere ziekenhuizen gaat!

Een leuke, dynamische groep

Tijdens de eerste bijeenkomst viel het mij op dat het council een leuke, dynamische groep is. Iedereen ging erg gemotiveerd met elkaar aan de slag. Het was fijn om tijdens de tweede bijeenkomst een terugkoppeling te krijgen van wat er met ons advies uit de eerste bijenkomst is gedaan.

Meer instroommogelijkheden, variatie en flexibiliteit

Het onderwerp dit keer we  bespraken? De nieuwe leerroutes binnen het onderwijs voor verpleegkundigen. Dit onderwerp spreekt mij aan omdat het mij ook opvalt hoeveel nieuwe leermogelijkheden er zijn. Een van onze conclusies is dat het mooi zou zijn als er meer instroommogelijkheden zijn. Wij denken namelijk dat meer instroommogelijkheden zou kunnen zorgen voor meer personeel. Ook is het belangrijk dat er veel variatie in de opleidingen zit en dat zorgpersoneel flexibel ingezet kan worden.

Als regio kijken naar uitdagingen

Ik vind het council een heel mooi initiatief en ik ben ook heel benieuwd wat het in de toekomst kan betekenen voor de regio. Daarnaast gaan we binnen het council heel prettig met elkaar om. Er zijn geen eilandjes en we kijken gezamenlijk als regio naar de uitdagingen. Dat is heel mooi, Ik kijk dan ook uit naar de volgende bijeenkomst!

Heb jij tips, adviezen of opmerkingen die je mij wilt meegeven voor het volgend council? Laat het me vooral weten!