Even voorstellen: Hans Duiven, lid regionaal council

Mijn naam is Hans Duiven en ik ben al 25 jaar werkzaam als ambulanceverpleegkundige bij UMCG Ambulancezorg. Toen ik hoorde over de council besloot ik direct om mij aan te melden: ik vind het belangrijk dat we samen werken aan de toekomstbestendigheid voor zorgprofessionals in Noord-Nederland.  

We staan voor een grote uitdaging

Goede kwaliteit, voldoende capaciteit en continuïteit van de personele bezetting borgen en zo de beste ziekenhuis- en ambulancezorg te blijven bieden, dat is de komende jaren een grote uitdaging in Noord-Nederland! Binnen het Council zetten we dan ook in op onderwijsvernieuwing, aantrekkelijk werkgeverschap en afstemming op het gebied van strategische personeelsplanning in onze regio.

Makkelijk Instappen en goed begeleid doorgroeien

Persoonlijk denk ik dat we het werken in de zorg laagdrempelig moeten maken door mensen aantrekkelijke carrièremogelijkheden te bieden. Je moet makkelijk kunnen instappen en goed begeleid doorgroeien!
In de unieke samenwerking van Zorg voor het Noorden zouden we met een regionale pool (tijdelijke) personeelskrapte op kunnen vangen. Medewerkers kunnen dan voor korte of langere tijd werkzaam zijn in een andere instelling. Mits alle voorwaarden goed zijn geregeld natuurlijk!

Al veel herkenbare punten

Een goed concept dat we tijdens de eerste Council uitgebreid met elkaar hebben verkend. Tijdens deze meeting viel het mij op dat er veel specialistisch verpleegkundigen en staffunctionarissen deelnemen en dat veel knelpunten herkenbaar waren voor zowel de ziekenhuizen als de ambulancedienst. We hadden een goede eerste sessie en ik kijk uit naar de volgende!

Heb jij tips, adviezen of opmerkingen die je mij wilt meegeven voor een volgend council? Laat het me vooral weten!”