Lo is verpleegkundige bij Nij Smellinghe

Verpleegkundige Lo Keers woont in Friesland en besloot op haar 24ste haar hart te volgen en de opleiding HBO-V te volgen. En dat bleek een schot in de roos. Binnen ziekenhuis Nij Smellinghe werk(te) zij op onder andere de afdeling Neurologie en Longziekten. En doet veel dingen ernaast uit interesse en om zich verder te ontwikkelen. Van studiereis naar Chicago, Super Nurse festival en in eigen tijd meelopen met collega’s op onder andere de spoedeisende hulp, ambulance en de Intensive Care (IC).

Wat kun je als verpleegkundige veel voor de patiënt en naasten betekenen

“Op de IC heb ik vlak voor de COVID-19 pandemie meegelopen. Hier werd ik direct zo enthousiast van dat ik me voornam te gaan solliciteren op de opleidingsplaats IC”, vertelt Lo. “Naast het werk op de reguliere COVID-19 afdeling mocht ik bijspringen op de IC en hierdoor groeide het enthousiasme alleen maar. Wat een prachtige manier van zorgverlening en wat kun je als verpleegkundige veel voor de patiënt (en naasten) doen. De complexiteit vind ik een mooie uitdaging en verdieping in mijn vak.”

Toegelaten!

“Ik dacht dat de sollicitaties tijdens de coronacrisis misschien niet door zouden kunnen gaan, maar gelukkig werd het door beeldbellen wel mogelijk gemaakt en ben ik toegelaten!, vertelt Lo enthousiast. “Ik vond het lastig om afscheid te nemen van ‘mijn’ hechte groep op de Cardiologie/Longafdeling, maar heb hier gelukkig een minstens net zo’n leuk team voor teruggekregen. De eerste week school is begonnen en ik hoop dat het allemaal mag lukken, ik doe er in ieder geval mijn uiterste best voor”.

Indrukwekkend toen coronapatiënt van de beademing werd gehaald

Verpleegkundige Lo Keers heeft wekenlang videodagboeken bijgehouden voor Omrop Fryslân over het begin van de coronacrisis. Voor haar was het een indrukwekkende tijd met als hoogtepunt dat ze erbij was dat een coronapatiënt op de Intensive Care van de beademing werd gehaald. Momenteel is Lo bezig met een opleiding als IC-verpleegkundige. Ze had zich al opgegeven voor deze opleiding voordat de coronacrisis begon, maar door corona weet ze zeker dat ze dit wil. “Ik vond het een eer om door middel van vlogs te kunnen laten zien wat ons werk inhield en wat we tegenkwamen”.

Vlog op Omrop Fryslân over IC-opleiding

Bekijk hier de laatste vlog op Omrop Fryslân van Lo waarin ze vertelt over haar eerste week als leerling IC-verpleegkundige en een korte terugblik op de coronacrisis.