Elise SEH & IC Kinder verpleegkundige UMCG

Elise heeft een combibaan en werkt als verpleegkundige op zowel de Kinder Intensive Care als op de Spoedeisende Hulp. ‘’Ik vind het werken op beide afdelingen, in beide teams ontzettend leuk!’’

Hoe ik in het UMCG terecht kwam

Als jong meisje wilde ik altijd al in het ziekenhuis werken. Of dat als verpleegkundige of als operatieassistent zou zijn wist ik toen nog niet. Ik koos voor de studie HBO-verpleegkunde omdat het patiëntencontact mij erg aansprak.

Mijn afstudeerstage liep ik op een kinderafdeling in het VUMC. Hier raakte ik enthousiast over het werken met kinderen. In 2013 kwam ik in het UMCG terecht. Destijds was er op de Kinder IC geen vacatureruimte en ben ik verder gaan kijken. Zo ben ik eerst op de Spoedeisende Hulp terecht gekomen. Wat goed paste, omdat het ook zo dynamisch is.

Ik werk op twee afdelingen

Later kwam er wel een vacature voor de Kinder IC en heb ik nu na goed overleg een combibaan. Daar ben ik erg blij mee, want ik vind het werken op beide afdelingen, in beide teams ontzettend leuk!

Ik wissel om de 6 weken van afdeling. Daarnaast zit ik in de cardiologie en reanimatie werkgroep voor de kinderkliniek. Ook geef ik scenariotrainingen voor het onderwijscentrum van het UMCG. Dit is een ontzettend leuke aanvulling en leer ik zelf ook nog steeds van.

Het werken op de kinder IC

Op de kinder IC hebben we een groot, maar hecht team. Dat is erg belangrijk omdat we voor heftige situaties komen te staan. Het is bijzonder dat je in deze heftige periode iets voor een kind en zijn/haar ouders mag betekenen.

Het werken met kinderen van alle leeftijden in diverse complexe situaties vind ik mooi. De communicatie en interactie verschilt per leeftijd. Dat vraagt van mij als verpleegkundige steeds om een andere aanpak. Daarnaast heb je een belangrijke taak in het begeleiden van de familie.

Het werken op de Spoedeisende Hulp

Op de Spoedeisende Hulp is geen moment hetzelfde. Het is hollen of stilstaan en er wordt een groot beroep gedaan op je klinische blik. De zorg voor alle leeftijden, van jong tot oud maakt het nooit saai. Als team werk je echt samen om een ieder de beste zorg te verlenen.