Werkconferentie samen toekomstbestendig opleiden: eerste stappen van een beweging!

De negen ziekenhuizen en drie ambulancediensten (verenigd in Zorg voor het Noorden) en alle MBO’s en HBO’s van Groningen, Drenthe en Friesland slaan de handen ineen! Samen gaan we op zoek naar mogelijkheden om voor de nabije toekomst meer jonge middelbare scholieren gekwalificeerd te maken voor een baan als verpleegkundige in de ziekenhuizen. De eerste stappen zijn gezet tijdens de interactieve en digitale werkconferentie op 5 november. Studenten, docenten, opleidingsfunctionarissen, verpleegkundigen met opleiding in het takenpakket, directeuren, managers en mensen die opleiden een warm hart toedragen waren erbij. Als vertegenwoordigers van scholen en ziekenhuizen zetten zij samen nieuwe stappen voor de zorg en de zorgopleidingen!

De werkconferentie: lezingen en interactieve sessies

Jelle Prins, regioambassadeur Onderwijs en Opleiden opende de conferentie met en lichtte de beweging toe die we met elkaar in gang willen. Een beweging met als doel om de opleidingsinstituten en de praktijkinstellingen nog beter met elkaar te verbinden. Vervolgens wisselden inspiratielezingen van Math van Loo (adviseur onderwijs, HR en kwaliteitszorg) en Jeroen Krouwels (online learning strategist) en interactieve sessies elkaar af. Hun presentaties en de resultaten van de mentimeter tijdens de interactieve sessies vind je hieronder.

Presentatie Jelle Prins, dagvoorzitter
Presentatie Math van Loo, adviseur onderwijs, HR en kwaliteitszorg
Presentatie Jeroen Krouwels, online learning strategist

Resultaten mentimeter Drie tops van de interactieve video
Resultaten mentimeter Welke drie stappen moeten we zetten om dit resultaat te bereiken?
Resultaten mentimeter Welke actie ga jij morgen ondernemen?

Première interactieve film

De eerste interactieve sessie startte met een film première: we volgen Vicky, pas afgestudeerd aan de Zorg voor het Noorden academie en werkt op de afdeling Interne. Zij, haar werkbegeleider, een patiënt, een docent en een manager schetsen de voordelen van de nieuwe opleiding. Nieuwsgierig naar hun ervaringen? Neem gerust een kijkje.

De film schetst een mooi toekomstperspectief, maar hoe komen we daar? Tijdens de interactieve sessies werden vooral ervaringen uitgewisseld en gedachten gedeeld.

Eerste reacties

Een geslaagde werkconferentie, is de conclusie. Vanuit de organisatoren, maar zeker ook vanuit de deelnemers. Een greep uit de eerste reacties:

  • Inspirerende sprekers, mooie sessie.
  • Heel leerzaam en interessant om bij te zijn.
  • Heel waardevol om met betrokkenden zo te delen!!
  • Inspireerde bijeenkomst met heel veel energie. Laten we met elkaar in beweging komen en blijven!!
  • Top bijeenkomst! Verder oppakken door in subgroepen in eigen regio samen te gaan werken aan een gezamenlijke ambitie hoe we nieuwe professionals zo snel mogelijk in de praktijk kunnen gaan in zetten.

Beweging gestart, iedereen nodig!

Tijdens de wrap up van het programma deed Jelle Prins een oproep: wie committeert zich aan de beweging die we voorstaan? Die beweging waarover alle aanwezigen het wel eens zijn. Want juist de zorg van vandaag en morgen vraagt dat we gezamenlijk onze  verantwoordelijkheid nemen. Alleen ga je wellicht sneller, maar samen komen we verder!

Blijf of word jij betrokken? Meld je aan via info@zorgvoorhetnoorden.nl.