Subsidie voor opleidingsmodule Basis Acute Zorg

Goed nieuws: zorginstellingen kunnen vanaf 15 juni een subsidie aanvragen voor deelnemers die een certificaat voor de opleidingsmodule Basis Acute Zorg (BAZ) hebben behaald!

De subsidieregeling BAZ richt zich op het breed en flexibel opleiden van mensen die al in de zorg werken. Daarmee kunnen zorgprofessionals flexibel worden ingezet, belangrijk om in de voorbereiding op volgende crises en de veranderde zorgvraag.

Wanneer kom je in aanmerking?

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn:

 • Zorgorganisatie heeft een CZO erkenning voor het aanbieden van de opleidingsmodule BAZ
 • Voor binnen de organisatie werkende BIG-verpleegkundigen die:
  de opleidingsmodule BAZ volgen als onderdeel van één van de CZO-uitstroomprofielen die hiervoor een CZO-certificaat hebben ontvangen:
  -medium care verpleegkundige, of
  -cardiaccare verpleegkundige, of
  -recovery verpleegkundige
  óf die een losstaande opleidingsmodule BAZ volgen die geen onderdeel is van de 3 bovengenoemde uitstroomprofielen en hiervoor een CZO-certificaat hebben ontvangen.
 • De deelnemer is de opleiding op of na 1 juli 2022 gestart en heeft deze afgerond op uiterlijk 30 september 2023.

Wanneer en hoe aanvragen?

Vanaf 15 juni tot 15 juli hebben zorgorganisaties de tijd om de subsidie aan te vragen. Er is voor deze regeling in 2023 een budget van €20.000.000 beschikbaar. Voor iedere opleidingsmodule BAZ die binnen een organisatie is afgerond kan er een subsidie van €18.675 worden aangevraagd. Een snelle rekensom leert dat ruim 1000 BAZ-trajecten vergoed kunnen worden: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

De subsidie is aan te vragen via de website van DUS-I. Let op: bij de aanvraag hoort een lijst van alle behaalde CZO-certificaten voor de opleidingsmodule BAZ waarvoor u subsidie aanvraagt.