Samen grenzen verleggen

Column Michiel Kahmann

Alleen ga je harder, samen kom je verder. Deze slogan is wat ons gaat helpen in de komende jaren om de zorg met z’n allen boeiend, waardevol, effectief en ook betaalbaar te houden. De hobbels die we tegenkomen zijn soms best pittig. Het vinden en behouden van voldoende talent, het oplossen van werkdrukproblemen, het vinden van slimme manieren om zorg op afstand te verlenen, het komen tot een ‘vloeiend zorgpad’ in plaats van allemaal losse eilanden… allemaal zaken die vragen om samenwerking. Experimenteren met nieuwe mogelijkheden, zoals nieuwe vormen van opleiden, gaan helpen om te ontdekken of we met minder inspanningen meer kunnen bereiken.

Binnen zorgvoorhetnoorden zoeken we de samenwerking op in het noorden. Waar kan de één de ander helpen, zodat we samen verder komen. Dit geldt niet alleen op het niveau van organisaties, maar ook van collega’s onderling. Waar loop jij zelf tegenaan, en hoe kan jouw collega daar bij helpen zodat jullie samen verder komen?

Ik merk zelf dagelijks hoe lastig het is om überhaupt de hulpvraag goed te stellen. Dan ben ik te druk met het werk en vergeet ik om me heen te vragen wie mij kan helpen met wat ik zou willen bereiken. En telkens merk ik dat – als ik dat wél doe – het in het begin iets meer tijd kost , maar uiteindelijk tot betere resultaten leidt. Dat geeft een enorme kick. En toch moet ik me er steeds weer aan herinneren dat het de investering waard is. Want alleen ga je harder, en samen kom je verder.

Ook deze keer nemen we jullie graag weer mee wat we doen om samen verder te komen.
Waar loop jij tegenaan als je de samenwerking opzoekt? Of wat is jouw gouden tip in deze?

We horen het graag via info@zorgvoorhetnoorden.nl

 

Michiel Kahmann – Voorzitter Zorg voor het Noorden