Interactieve film: opleiding van de toekomst

Doelgerichter en wendbaarder opleiden op een manier die interessant is voor jonge middelbare scholieren en goed past binnen het werken in een ziekenhuis. Dat is waar Zorg voor het Noorden en alle MBO- en HBO-V’s van Groningen, Drenthe en Friesland de handen voor ineen slaan. Want door opleidingsinstituten en praktijkinstellingen nog meer met elkaar te verbinden, laten we de theorie en de praktijk beter op elkaar aansluiten. De eerste stappen zijn inmiddels gezet!

De opleiding van de toekomst

Op 21 en 22 september heeft een kleine groep van innovators uit scholen en ziekenhuizen gezamenlijk gezocht naar “out of the box” oplossingen. Hun opdracht? Ontwikkel een programma waarin we jonge middelbare scholieren gekwalificeerd maken voor een baan als verpleegkundige in de ziekenhuizen. En ja het klopt, je treft het woord opleiden, onderwijs, school, MBO, HBO, praktijkinstelling, eindtermen, curriculum, werkvloer… niet aan.

De resultaten van hun brainstorm zijn vervat in een film. Een film over de toekomst waarin Vicky, pas afgestudeerd verpleegkundige aan de nieuwe opleiding van de Zorg voor het Noorden academie ons meeneemt naar haar afdeling. Waarin naast Vicky ook een docent, een patiënt, een werkbegeleider en een manager vertelt wat de nieuwe opleiding voor hem of haar betekent. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje!

Wij zijn benieuwd naar jou!

Het is een interactieve video, want we zijn ook op zoek naar jouw mening en ideeën. Vergeet dan ook niet om -bijna aan het eind van de film- de vragen te beantwoorden. En wil je betrokken zijn bij de beweging die we met elkaar in gang zetten? Meld je vooral! Dat kan door een mail te sturen aan  info@zorgvoorhetnoorden.nl.