1 september: start vernieuwde opleiding anesthesiemedewerker en OK-assistentent

 

De vernieuwde opleiding voor de anesthesiemedewerkers en OK-assistenten
1  september start de vernieuwde opleiding voor de anesthesiemedewerkers en OK-assistenten in Groningen, Friesland en Drenthe. Een opleiding met veel voordelen voor de student. Benieuwd wat deze opleidingen inhouden? Bekijk hier de opleiding tot anesthesiemedewerker en hier de opleiding tot operatieassistenten.

Wat is er dan zo uniek aan deze opleiding?
Aan de vernieuwde opleiding zitten veel voordelen. De opleiding biedt flexibiliteit en maatwerk, houdt rekening met eerder opgedane praktijkervaring en kan sneller worden afgerond dan tot nu toe het geval was.
Het is en blijft een praktijkgerichte opleiding, maar de onderwijsvorm wordt flexibeler, met onder andere meer mogelijkheden tot simulatietraining. Zo train je ’s avonds op de OK, , omdat deze dan dicht is.
Verder krijg je als student meer regie op je eigen leerproces, doordat het programma minder vaststaat. De vernieuwde opleiding gaat uit van de behoeften en omstandigheden voor jou als student.

Niet iedereen kan en wil in hetzelfde tempo een opleiding volgen. De één moet de opleiding combineren met zijn of haar werk, de ander komt net van de middelbare school de ander heeft een gezin waar nog voor gezorgd moet worden.
Ook inhoudelijk worden de verschillen tussen de studenten mee gewogen. Als je al verpleegkundige bent met meerdere jaren ervaring dan kun je de opleiding op een andere manier vorm geven dan als je net van school komt. Je kan de opleiding zelfs in 2 jaar afronden in plaats van 3!

Binnen de vernieuwde opleiding is er meer oog voor deze verschillen.

Benieuwd naar het hele persbericht?
Lees hem hier!